Home

1. Sofra shqiptare Pranver 2022-01

2. Sofra shqiptare Pranver 2022 Rückseite-01

UIAZD-BW

Projekti 2021

“KURANI I FISNIK“

Kuptimi i tij në gjuhën shqipe.

Unioni i Qendrave Islame Shqiptare të Gjermanisë, dega Baden-Württemberg, UIAZD-BW ka kënaqësinë që të fillojë një bamirësi të shumëkërkuar me moton:

„Kontribo në rishtypjen e tij dhe dhuro Kuranin aty ku dëshiron“

Ky, në fakt, është Projekti i radhës (2021) krahas disa projekteve të realizuara me sukses nga UIAZD-BW gjatë vitit të kaluar.

„KURANI I FISNIK“ është një ribotim dhe rishtypje e Kuranit famëlart të mbështetur në përkthimin e Hfz. Sherif Ahmeti, i cili po përgatitet për shtyp nga specialistë të ndryshëm të fushës.

Kërkojmë donatorë për të ribotuar “Kuranin e Madhërishëm me Kuptimet e tij në Gjuhën Shqipe”. Janë planifikuar të rishtypen gjithsejtë 10.000 (dhjetëmijë) kopje të Kuranit.  

 Bëhu pjesë e kësaj Bamirësie (Sadakaje) rrjedhëse 

 Prodhimi i Kuranit kushton => 1 kopje = 4,- Euro

Kopjet e ribotuara të Kuranit do të shpërndahen falas nëpër Xhamitë e Baden-Württembergut – Gjermani si dhe nëpër të gjitha qendrat tjera islame, ku këkohet nevoja.

 Mbështetja juaj do të mundësojë që shumë besimtarë shqiptarë, në rrethinën tonë, ta kenë në duar Librin e fundit hyjnor që iu shpallë Muhamedit s.a.v.s për t’ia kumtuar gjithë njerëzimit.

Për më shumë Informata, mos hezitoni të na kontaktoni!

Kontribo në Paypal ktu Linku: https://paypal.me/pools/c/8zDkP80fWF

Kontribuo me IBAN: Islamisch Albanisches Zentrum „Lëvizja“ e.V.

IBAN: DE21 6145 0050 1000 8996 36

Verwendungszweck:  Spende, „Kurani Fisnik“

Ve Selamu Alejkum

Sabedin Leci 0172 8704088

Sekretar i UIAZD-BW

www.bw.uiazd.de

 

—————————————————————–

NJOFTIM për faljen e Bajramit në raste të pazakonta.

Esselamu alejkum,

meqë falja e Bajramit kësaj radhe për arsye tanimë të njohura nuk do të mund të falet në Xhami, ju njoftojmë se si duhet të veproni në shtëpitë tuaja.

Namazin e Sabaut e falni ora 04:45 kurse
namazin e Bajramit NË SHTËPI me Familjen tuaj mund ta falni ora 06:10.

Udhëzime për faljen e Bajramit i gjeni në videon e mëposhtme.

Allahu Mëshirëplotë ua pranoftë agjërimin e Ramazanit dhe të gjitha adhurimet tjera.

Esselamu alejkum
Kryesia e Qendres islame shqiptare „LËVIZJA“

Buchstr. 21
73527 Schwäbisch Gmünd
www.xhamia-gmund.de

 

5.2 Komunikata gjermanisht.

 

 

 

 

 

 

 

 

Imsakija per vitin 2020

Imsak 2019_Sch.Gmünd

 

 

 

 

 

 

Tribun meFehmi Dalipi 20.07.2019.

Tribun me Gazmir Bajraktani dhe Fatos ismaili 06.07.2019.

20190630_100030 20190630_151917 20190630_093706


1. Pinkniku familjar 30.06.2019 2.1. Pinkniku familjar 30.06.2019 Rückseite

Komunikata Nr. 2 Shqip1Komunikata Nr. 2 Shqip2

Komunikata nr. 2.1- 2019 Deutsch

KOMUNIKAT PËR OPINION
UIAZD themelon Degën për Baden Württemberg (UIAZD-BW)

Schwäbisch Gmünd 16.03.2019
Këtë të shtunë me 16.03.19 në Schwäbisch Gmünd UIAZD i përfaqësuar nga z. Rexhep ef. Sulejmani – zv. Kryetar dhe z. Salahudin Ibra – Sekretar, mbajti mbledhjen e rradhës në lidhje me themelimin e degës për rajonin e Baden Württembergut.

Gjatë një diskutimi vëllazëror, në praninë e 13 anëtarëve me të drejtë vote, të këtij unioni UIAZD themeloi degën për rajonin Baden – Württemberg me seli në Stuttgart.
Përmës një votimi të hapur, më shumicë votash u zgjodh Kryesia e Degës së UIAZD për Baden – Württemberg me përfaqësuesit si në vijim:

Driton Morina – Kryetar
Milaim Limani – zv. Kryetar
Abdylrrahim Leci – zv. Kryetar
Sabedin Leci – Sekretar, dhe
Muhamet Maliqi – Arkëtar.

Synimet e UIAZD-Baden Württemberg

Z. Sulejmani sqaroi se synimi i themelimit të kësaj dege është lehtësimi i mbarëvajtjes së jetës fetare dhe kulturore të muslimanëve të trevave shqiptare në rajonin e Baden – Württemberg.
Asistimin dhe lehtësimin e integrimit si dhe përafrimin dhe përfaqësimin sa më të denjë të tyre pranë autoriteteve në rajon dhe vend.

Ai përcolli edhe përshendetjet dhe miratimin e Kryetarit të UIAZD, z. Mensur ef. Halili, duke i dëshiruar Degës së Rajonit të Baden – Württemberg gjithë të mirat dhe suksese në realizimin e aspiratave të tyre.

Me respekt dhe shumë selame,

UIAZD – Düsseldorf

www.uiazd.de

Komunikata nr. 1

 

1. Tribun me Xhamiat e Baden Württembergut LEVIZJA2

urime pavarsia

1. Tribun me Hasan ef. Bahtajri LEVIZJA 2

Aktivitete per 2019 BriefMuster LEVIZJA (21,2 x 29,9 cm)Fletushka - Tribun per Gra me Zyra Tahiraj 10.02.2019


Fletushka - Tribun me Hoxhe Fidan Bilali 26.01.2019

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

TAKVIMI për vitin 1440/ 1441 dhe Kalendari 2019

ZBRITENI TAKVIMIN SI PDF PER MUAJIN JANAR 2019

Kliko këtu dhe zbrite => Janar 741-KB Takvmi 2019 Download 

1. Takvimi Vjetor ME Zbukurime 2019

Adresa e Xhamis:
Buchstr. 21
73525 Schwäbisch Gmünd
(te SEDA MARKET)

Për informata: 0176 48 37 31 88

 

Kontakti:

Kryetar: Abdylrrahim Leci  0176 48 37 31 88

Nënkryetar: Urim Hasani 0176 89 08 73 76

Arkatar: Mentor Mehmeti 0176 42 14 72 3

Konto:

Islamisch albanisches Zentrum “LËVIZJA” Schwäbisch Gmünd e.V.

IBAN: DE21 6145 0050 1000 8996 36

BIC: OASPDE6AXXX

Kreissparkasse Ostalb

 

Islamisch albanisches Zentrum " LËVIZJA "e.V. Schwäbisch Gmünd